Paviljoen 0493-34 18 48 info@tcliessel.nl

Protocol COVID-19

Corona update – nieuwe maatregelen 14 oktober.

 

Beste tennisvrienden,

Na een periode dat we hebben kunnen genieten van de competitie zowel binnen als buiten onze vereniging moeten we nu jammer genoeg weer terugschakelen. Als TC Liessel houden we ons aan de richtlijnen die de KNLTB heeft opgesteld. Dit houdt in:

“Alle jeugd en senioren competities worden direct stopgezet. Dit geldt ook voor de organisatie van interne toernooien. Gelukkig blijft vrij tennis en training voor jeugd en senioren mogelijk, houd je aan de richtlijnen in en om onze  tennisbanen”.

Met een vriendelijke tennisgroet,

Bestuur TC Liessel

Hieronder volgt de uitgebreide toelichting van de KNLTB

CORONA UPDATE, 14 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Update 14 oktober:

  • We hebben besloten deKNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen,zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier.

 

Wij hopen op je begrip en gaan ervan uit dat je de basisregels voor corona ook naleeft.

 

Bestuur TC Liessel