Paviljoen 0493-34 18 48 info@tcliessel.nl

Junioren

Het jeugdplan / training

Om het tennissen te leren is een aantal jaren geleden het jeugdplan opgestart.
De basistechnieken van het tennis worden op de juiste manier uitgelegd en bijgebracht.
We zijn er in geslaagd om deskundige trainers te vinden. Onder leiding van deze deskundige trainers worden er, het hele jaar door uitgezonderd schoolvakanties en de winterstop, trainingslessen gegeven. Leden die op de basisschool zitten krijgen eenmaal per week training en eenmaal per week jeugdbegeleiding. Leden die naar het voortgezet onderwijs gaan, krijgen eenmaal per week training.
Dat het jeugdplan goed werkt is af te lezen aan de resultaten die zijn behaald in de competities en toernooien van de afgelopen jaren.

Trainingen

De trainingsdagen en tijden

De kinderen die lid zijn van onze tennisvereniging en deelnemen aan het jeugdplan trainen automatisch mee. Op maandag wordt er les gegeven door Frits Raaijmakers en op woensdag door Ruben van Someren.

Graag even doorgeven aan de trainer als je niet komt trainen.

Tijdens de schoolvakanties van de basisschool is er geen training.

Voor meer informatie over de trainingen kun je terecht bij Ankie Verberne, verberne.ankie@gmail.com.

Tijden en groepen najaar 2018:

Maandag

16.00 – 17.00 uur Rood en Oranje
17.00 – 18.00 uur Groen
18.00 – 19.00 uur Geel meisjes tot en met 14 jaar
19.00 – 20.00 uur Geel jongens tot en met 14 jaar 

Woensdag

17.30 – 18.30 uur Rood, Oranje
18.30 – 19.30 uur Groen en Geel
19.30 – 20.30 uur Geel meisjes tot en met 17 jaar

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen tennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke fun activiteiten en spele kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje

In de tweede fase van tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen leren niewue slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competititetennis speelt een belangrijke rol.

Kleding

Tennisshirts met logo van TC Liessel zijn verkrijgbaar bij Van Oosterhout, Mgr. Berkvensstraat 11 te Liessel. Deze kosten € 12,50 inclusief bedrukking. Inmiddels zijn er ook trainingsjassen, truien en broeken verkrijgbaar. De winkel is open op dinsdagmiddag, woensdagmiddag en donderdag.