AED reddingsteam ontmoet slachtoffer
donderdag 5 november 2015

Tijdens de laatste competitiedag in het najaar van 2015 is de groep die een tegenstander heeft gereanimeerd bij elkaar gekomen om na te praten. Het slachtoffer was daar zelf bij en heeft het volgende op papier gezet:

 Reanimeren.  Je moet het maar kunnen !!

Op vrijdag 18 september j.l. werd ik tijdens een competitiewedstrijd in Liessel getroffen door een acute hartstilstand. Bij een stand van 6-5 in de eerste set viel ik plotseling achterover met mijn hoofd op het trottoir en bleef daar roerloos  liggen. Iedereen schrok zich wezenloos, maar gelukkig kwam men snel bij positieven. Al snel werd duidelijk dat ik een hartstilstand had waarop men direct begon  met reanimeren. Anderen waarschuwden snel  het plaatselijk reanimatieteam , politie en ambulance, die allen zeer snel ter plaatse waren. Zelfs Agnes, die op dat moment in Wanssum aan de wandel  was, wist men te bereiken .  Na het toedienen van 8 schokken met de AED, was ik weer zodanig stabiel dat ik met de ambulance naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven gebracht kon worden, alwaar men mij direct heeft gedotterd. Er bleek een bloedpropje in een stent te zitten waardoor er acuut zuurstofgebrek  in de hartspier ontstaan was, met als gevolg een hartstilstand. Het herstel daarna verliep gelukkig voorspoedig. Na vier dagen mocht ik het ziekenhuis verlaten. Afgezien van mijn gekneusde en gebroken ribben voelde ik mij prima en zette het herstel voorspoedig door. Al snel zat ik weer op de fiets en kon ik mijn dagelijkse wandeling naar het tennispark  weer maken. Op vrijdag 30 oktober ben ik met mijn team naar Liessel vertrokken om daar de wedstrijden alsnog af te maken.  Het werd een hartelijk – en voor sommigen zelfs  emotioneel weerzien. Ik was verrast dat alle betrokkenen  aanwezig waren. Onder het genot van koffie met vlaai werd men in de gelegenheid gesteld  om zijn of haar ervaring te delen. Eens temeer werd duidelijk hoezeer dit incident er bij de betrokkenen had ingehakt.  De opluchting en voldoening was groot toen men zag dat alle inspanningen bij mijn reanimatie zijn vruchten had afgeworpen. De confrontatie met mij als levend- en wederom gezond individu droeg daar zeker een steentje aan bij. Met groot genoegen en dankbaarheid heb ik allen de hand mogen schudden, waarna ik kan zeggen dat de hele kwestie een diepe indruk op mij gemaakt heeft. Achteraf besef ik dat ik mijn leven te danken heb aan een stel geweldige mensen die in geval van nood niet hulpeloos langs de kant blijven staan. Zij hebben letterlijk gevochten voor mijn leven . Nadat ik een ieder nog een kleine attentie had overhandigd en onze voorzitter Peter van Baal iedereen  namens tv de Gagel een bloemetje had uitgereikt  werd de bijeenkomt afgesloten om over te gaan tot het spelen van de wedstrijden. 

Tot slot wil ik, zonder namen te noemen, alle betrokkenen  en belangstellenden hartelijk bedanken voor de verleende inzet of getoonde belangstelling in welke vorm dan ook. Het was geweldig om te ervaren dat jullie er voor mij waren op een moment dat het echt nodig was.  Heel hartelijk bedankt hiervoor.

Groeten Jack Brandsma

3 Nieuwe Kampioenteams!
zaterdag 5 november 2016


Prins Carnaval bij TCLiessel
zaterdag 21 november 2015


AED reddingsteam ontmoet slachtoffer
donderdag 5 november 2015


Nieuwe voorjaarskampioenen!
vrijdag 29 mei 2015


Vele handen maken licht werk!
zaterdag 29 november 2014


meer nieuws...